Et Lorteparforhold er ikke bare tabt kærlighed.

Lorteparforhold handler ikke kun om “LorteParForhold”. Mennesker tænker på parforhold som en samhørighed mellem to individer som vil hinanden med dyb kærlighed. Parforhold er meget mere end det. Der findes parforhold på arbejdspladsen, der findes parforhold i skolen og der findes parforhold mellem forældre og barn. Skal man matematisk sætte et parforhold på tal, kan man sige 1+1=2. Men ofte opleves et parforhold som 1+1=1, fordi man får følelsen af at man står alene med et andet menneske som man ikke kan når indtil, et menneske som “jeg” ikke forstår eller det andet menneske forstår mig ikke.

Et parforhold skal helst have en ligning som hedder 1+1=3 synergieffekten skal komme til udtryk ved at man føler sig fyldt op, anerkendt og succesfuld sammen med det andet menneske, at man kan bruge minutter, timer og dage sammen uden at blive træt eller ør i sit hoved.
Følelsen af at nå sit barn og følelsen af, at man er i samhørighed med sit barn er så vigtig som forældre, og det er endnu vigtigere for barnet. Det sker alt for ofte, at forældre til børn som har fået en diagnose eller på anden måde har en adfærd som kræver en mere komplex forældrerolle mister samhørigheden. At et forhold som skulle være sundt og fantastisk, udvikler sig til et lorteparforhold. Det er det samme som sker med to mennesker som vælger hinanden af kærlighed. De fysiske rammer ændre sig og pludselig kan man ikke genkende det man en gang elskede – og kærligheden går til grunde.

Det er ikke kun forældre og kærlighedsforhold som ofte havner i denne spiral. Mange skolelærer, pædagoger, ledere og virksomhedsejere havner i den samme spiral – hvor parforholdet kan sidestilles med en gruppe af flere hold, som internt kan udvikle sig til et Lortegruppeforhold.
En skoleklasse med 28 elever kan godt være svært at være over, en medarbejderstab med 15 ansatte som skal yde, kan godt være en mundfuld – og svigerfamilien kan godt sommetider føles så forfærdenlig, at et besøg kan sidestilles som noget der ligner den visse død.
Der kan være mange grunde til at noget omkring dig ikke fungere – og fælles for disse grunde er at de ødelægger glæde og meningsfuldheden ved sin tilstedeværelse. En klasselære som har mistes sin gnist har tabt kampen. En leder som har mistet lysten til at lede har tabt kampen og en forældre som har mistet lysten til at være forældre har tabt sit barn. Det er en hård konstatering – men det sker desværre hverdag, at håndklædet bliver kastet i ringen og parforholdet bliver opgivet.

Det er ikke altid noget du selv kan ændre. Et barn som har ADHD kan du ikke ændre på, på den korte bane – og ADHD behøver ikke at være en hæmsko for dit barn. ADHD komme i mange udtryksformer – men fælles for dem alle er at barnet dybest inde har et ønske om at føle sig forstået.

Når du ikke kan ændre på dine fysiske rammer som ikke fungere for dig, bliver du nødt til at ændre på dine psykiske rammer, hvis du ønsker at bevare din fatning – og hvordan gør man det?

På lorteparforhold.dk og på denne side kan du finde inspiration til et bedre parforhold, hvor du tager udgangspunkt i dig selv, frem for den du skal danne par med.
Med ganske simple værktøjer kan du gøre lynhurtige fremskridt, ofte er det bare et par “brikker” som skal byttes rundt i hovedet, for at når sit ønskede mål.

Mit mål med Lorteparforhold.dk er at hjælpe dig som føler at to brikker kan gøre en foreskæl for dig og din forståes af andre mennesker.

God fornøjelse

Rudi.