Nærvær og nutella

NÆRVÆR OG NUTELLA

Hvordan hænger det sammen? – Umiddelbart skulle man synes, at der ikke er noget fornuftigt sammenhæng. Det er der for mig. Mine menneskelige relationer sætte jeg ofte op i to meget væsentlige faktorer.
1. Nærvær.
2. Nutella.

Du tænker måske at det ikke giver mening – men gør dig selv en tjeneste og hold lidt fast i de to punkter og lad mig forklare sammenhænget.

Nutella

Nutellatesten

En historie fra det virkelige liv.
Efter næsten 15 års samvær og ægteskab med min tidligere kone, var nærværet blevet overtaget af daglige pligter og praktiske opgaver og børn.
Mindre uoverensstemmelser voksede sig ofte til eksplosive vulkaner i vores dagligdag. Når vi en sjælden gang havde overskud til at bruge tid sammen tog vi i biffen, på en god restaurant, på et lille ophold, på en rejse osv., samvær som du, som læser, måske synes lyder ganske fornuftigt. Men hold lige fast i nærvær og nutella i stedet.

Når vi brugte tid sammen handlede det faktisk aldrig rigtig om hende og jeg. Det handlede om restaurantoplevelsen, rejsen, filmen osv. Det var altid bekostelige oplevelser som vi begge gerne ville have – som kom til udtryk i noget fysisk. Det handlede aldrig om at være sammen, nærværende og elskende. Det handlede om at forbruge og blive fyldt op af noget fysisk udefrakommende – Det ikke om at være sammen med hinanden, og fylde hinanden op på det mentaleplan. Vi var ikke tilfredse, sammen, hvis omdrejningspunktet “nutellamadden” ikke var interessant nok.

>>Jeg har siddet på en kold bænk i Silkeborg og delt en nutellamad med en kvinde og følt mig meget mere priviligeret, end da min tidligere kone og jeg brugte kr. 6000 hos en anmelderrost restaurant, på en middag for to.<<

Jeg kan ikke bebrejde min tidligere kone, for jeg tænker, at det var vores forsøg på at finde nærværet i forholdet, men nu ved jeg, at jeg skal finde nærværet i nutellamaden og ikke i et kr. 6000,- dyrt restaurant besøg. Jeg skal finde nærværet hos den jeg er sammen med og ikke hos det vi gør sammen.

Siden min oplevelse med nutellamadden og den kolde bænk, har jeg haft meget mere fokus på hvad det er der fylder på mig. Er det mennesket jeg bruger tid med eller er det oplevelsen som vi er fælles om. Begge dele er i bund og grund okay, jeg er dog mest tilhænger af at bruge tid med mennesker hvor nærværet og samhørigheden er i top. Jeg tænker ofte, i samvær med mennesker, at hvis omdrejningspunktet for vores samvær var en nutellamad, ville det så være lige så godt? Hvis svaret er ja, så ved jeg, at jeg er sammen med et menneske som fylder på mig, og det er sundt for krop og sjæl.
Kan jeg gøre det gensidigt, er det glæde for begge.

At være sammen med et menneske eller mennesker, hvor alle føler, at en nutellamad er rigeligt til at danne samhørigheden – bidrager til selvværdet og din indre glædesfølelse.

Derfor er nærvær og nutella de to vigtigste ting i samspillet mellem mennesker 😉

En lille tanke herfra.

Hilsen Rudi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *